fredag 28 september 2012

Kitsch


Alltså, är den fin, eller bara för kitschig? Jag lutar åt kitschsnygg, men jag vet inte. 25 pund kostar den iallafall, här.

tisdag 25 september 2012

Wishlist

Lite saker jag vill ha från Asos just nu. Tyvärr behöver jag köpa något så tråkigt som en ny dator, så jag behöver hålla i pengarna den här månaden. Men man behöver ju något att drömma om också :)

Klänning
Skärp
Tygpåse
Skor

söndag 23 september 2012

Samma plagg, olika kroppar

Bild
Den här finfina jackan i storlek XS/S från Monki tycker jag är lika fin på tjejen ovan, som på en knubbis som mig (nedan). Jag gillar oversize, men jag vill ha det lite lagom. Därför tycker jag att den här jackan i storlek XS/S med ett bystmått på 160 cm är alldeles lagom till min 130 cm byst. Lite bylsig, men inte jättestor. Och vinröd! Höstens stora trendfärg som jag riskerar att förköpa mig på om jag inte är vaksam. Favoritfärgen just nu.
Halsduken är från H&M, och även tunikan som sticker ut under. Sammetsleggingsen är från Zizzi, köpta förra året.
Här köper man jackan!

torsdag 20 september 2012

Stora stilinlägget

Jag VET, det är mer än lamt att ursäkta sig för sin uteblivna bloggaktivitet, men jag kan inte låta bli. Kan inte fatta att tiden kan gå så fort! Hursomhelst; jag har börjat på en ny kurs, genusvetenskap, och jag läser som en liten gnu. Har skitkul, men väldigt lite tid över för bloggen.

Dessutom går jag igenom Stora Stilkrisen. Vem är jag? Vem vill jag vara? Och vad är rimligt att uppnå utan att ruinera sig? Ett av de uttalade syftena med den här bloggen var att försöka få syn på min egen stil, men jag känner mig bara mer förvirrad än någonsin! Jag finner mig själv dras till ungefär ALLT, men jag tror mig ha lyckats utröna tre huvudströmningar:

- Edgy
Här faller många kategorier ihop till en, men kort sagt kan man väl säga att den här kategorin utgörs av mörka, mustiga färger, oversize, platåskor, stora smycken, parkas, udda skärningar etc. Hårt och skulpturalt, typ.

- Feminint
I direkt motsats till föregående kategori så består den här kategorin av starka färger, femtiotalsklänningar, prickigt, blommigt, rutigt, fluff i kjolen, svepande eyeliner, rosiga kinder, ballerinaskor och små söta koftor och jackor.

- 60-tal
Under sista kategorin faller min faiblesse för 60-talet ihop med allmänt mönstrade och bohemiska plagg. Här gäller stora örhängen, mönstrat, korta klänningar (gärna med trekvartsärm), platta skor, båtringning osv.

Som ni ser går de två senare kategorierna in lite i varandra. Fram tills den här hösten är det främst de två senare kategorierna som jag varierat mellan och kombinerat, med hyfsat framgångsrikt resultat. Det är snarare intåget av den första kategorin som sabbar allt. Jag äger mycket få plagg som skulle kunna betecknas som edgy, och det är väldigt svårt att en ginghmrutig klänning att ens se lite edgy ut, eller passa ihop med ett par platåskor och en oversize parkasjacka. Men samtidigt bara ÄLSKAR jag det edgy, men jag har ju inte råd att köpa en helt ny garderob. Vad gör man? Jag får inte rätsida på det.

onsdag 5 september 2012

OOTD 5/9

Idag känner jag mig lite som Amanda! Edgy liksom, fast med mitt vanliga hippieröda hår såklart.
Snygg känner jag mig iallafall! Kanske kan jag bli lite mer edgy den här hösten ändå, om det känns så här bra!

Hursomhelst, det här har jag på mig;
Bästa strumpbyxorna från H&M, 200 den
Tunika/blus från H&M
Minikjol under blusen från Indiska
Den nya fantastiska sammetsjackan från Domino Dollhouse
Mina bästa örhängen från H&M
Och den gamla vanliga väskan. Jag har andra väskor, jag lovar, jag är bara väldigt dålig på att använda dem.

måndag 3 september 2012

Milstolpe

Det här, mina vänner, är en milstolpe i mitt tjockisliv. För första gången någonsin, så har jag på mig en bodyconklänning, som inte på något sätt försöker dölja eller släta ut min sfäriska mage. Det är stort. Och det mest fantastiska är; jag känner mig snygg! Jag älskar den här klänningen! Jag tycker att silhuetten är så elegant, och jag tycker faktiskt att den ger mig en riktigt fin form. Det här med att tjockisar bara ska ha löst sittande kläder är ju bara such bullshit! I'm fucking hot in this!

Klänningen kan man köpa här. Jag har storlek XL.

lördag 1 september 2012

Surfittor, hängbröst och bullfittor

Ok, det var ett högst osympatiskt och uppseendeväckande sätt att inleda ett blogginlägg med, men det är faktiskt precis vad det här inlägget kommer att handla om. Jag kände att detta inlägg kräver en helt ny kategori av blogginlägg som kallas för "obsceniteter". För att jag känner på mig att det eventuellt kommer bli fler av dem, då jag finner ämnet högst intressant.

Oh well. Jag gissar att de flesta har hört orden. De är liksom ganska vedertagna som antingen tillmälen eller sätt att beskriva något så kallat "avvikande" på den kvinnliga kroppen. Men är de verkligen så avvikande?

Surfitta. Det är ett ord som jag hört flera (män) använda, i betydelsen surkärring eller liknande. Jag är ju inte dummare än att jag fattar att det är just ett tillmäle, och att det anspelar på en sur person som har en fitta. Oftast en kvinna. Men jag kan ändå inte låta bli att tänka på det faktum att en sur fitta, och då menar jag sur i betydelsen "har ett ph-värde under 6", egentligen är en väldigt glad fitta! Eftersom fittor optimalt ska ha ett ph-värde mellan 4,5 och 5. Ironiskt, eller hur?

 Moving on.
Jag vet inte hur det är för andra kvinnor, men hängbröst är åtminstone något som man i mina kretsar oroade sig för när man var tonåring. Det var vilt omdiskuterat huruvida det var så att man fick hängbröst AV att använda bh, eller om man fick hängbröst av att INTE använda bh. Det hela var väldigt förvirrande. Kontentan var iallafall att hängbröst var fult, onormalt och något man absolut inte borde ha. Jag har inga siffror på hur många kvinnor som har hängbröst, men jag har en känsla av att det är tillräckligt många för att det inte ska räknas som något onormalt eller konstigt. Gravity, you know. Har man bröst som inte är väldigt små eller väldigt fasta, så hänger de. Det är liksom oundvikligt. Mäns pungar hänger ju också, men mig veterligen så brukar inte "hängpung" vara något som män oroar sig för särskilt ofta, även om det säkerligen förekommer frågor om även detta på "Kropp & knopp" i Kamratposten.

Vad gäller bullfittor så är jag inne på samma resonemang som med hängbröst. En bullfitta är alltså en fitta med.. Ja, ett venusberg. Venusberget kan ju vara olika utstickande på olika kvinnor, men det är likväl helt normalt och inget konstigt alls. Precis som alla de här olika begreppen som jag diskuterat här ovan.

Men vad är det då som gör att fullt normala funktioner och utseenden på kvinnors intima delar görs till föremål för hån och marginalisering? Om man ska vara lite konspiratorisk så kanske det beror på att vi lever i ett kvinnofientligt samhälle där kvinnors kroppsfunktioner i största allmänhet är marginaliserade och betraktas med misstänksamhet. Fina flickor fiser ju, som bekant, inte. Bajsar gör de inte heller. Och de har naturligtvis hårlösa, platta fittor som luktar rosor och bröst som "säger hej". Om man inte vill vara konspiratorisk så vet jag inte vad det beror på, men kom gärna med förslag!

Serie av Liv Strömqvist