torsdag 20 december 2012

OOTD 19/12

Igår var jag ute med några gamla kurskamrater och drack vin, och då hade jag på mig det här! Hann inte ta några snygg-bilder så ni får nöja er med den här konstiga posen :) Jag kände mig snygg iallafall! Dalmatinklänningen knep jag på Tradera för 130 kr, och den har helt otippat blivit en favorit. Jag trodde inte jag skulle gilla den SÅ mycket, men det gör jag!

Klänning: H&M
Skärp: Kappahl
Örhängen: Indiska
Strumpbyxor: H&M
Skor: Asos

tisdag 18 december 2012

Länkkärlek: The nearsighted owl

Jag upptäcker hela tiden nya fatshionbloggar och jag slås av vilken otroligt stor mångfald det finns. Så himla kul! Det finns verkligen fatshionistor för alla stilar och smaker där ute. The nearsighted owl upptäckte jag häromdagen och det är en blogg och en kvinna helt i min smak: färgglad, quirky, med inslag av feminism och handarbete. Jag älskar hennes hår och blir tokinspirerad att bleka skiten ur mitt hennahår och färga det lila. Vi får se hur det blir med det.
Älskar hennes hår!

Bara så cool.

Inspirerande färgkombo

Diademet har hon gjort själv! Hur fint som helst.
Alla bilder lånade från The nearsighted owl.

torsdag 13 december 2012

Musikhjälpen 2012


Vi är några fatshionistor som startat en insamling till förmån för Musikhjälpen! In och skänk pengar med er nu så att barnen i slummen kan få rent dricksvatten. Jag har skänkt en slant och kommer förmodligen skänka mer innan veckan är slut. Heja heja, we can do it! :)

Här är insamlingen!

New shoes!

Är popig och svår

Krumbuktar mig, för er skull såklart <3

<3 (ignorera stöket i bakgrunden!)
Jag har nya skor! Jag insåg att jag glömt visa upp dem. Dessa är det. De är så himla, himla fina. Apropå skor så har jag verkligen hatat att köpa skor i mina dar. Jag har ganska stora fötter, breda och med höga fotvalv. Och förr ville jag bara ha smala, nätta och gulliga skor. Försök hitta det till en klumpfot! Det är fan omöjligt. Nu har jag dock ändrat smak vad gäller skor, vilket gör det mycket enklare att shoppa. Creepers t ex, skitbra för mina fötter! Ballerinaskor, släng er i väggen säger jag.

Hursomhelst. Jag köpte dessa i storlek 41, vilket är den storlek jag brukar köpa, och de sitter jättebra. Lagom breda, lagom höga, tillochmed snyggare i verkligheten än på bild. Det enda jag har att invända mot här är att de känns VÄL billiga för att kosta över 400 kr. De är extremt lätta, sulan är av skumgummi och det svarta tyget med sammetsyta känns väldigt tunt. Förmodligen inga skor man kan använda varje dag, om man inte vill slita ut dem direkt vill säga. Men som festskor tror jag de funkar utmärkt! Platån är dessutom lagom hög så man slipper bryta benen om man trampar snett.

Klänningen är för övrigt från Lindex, och bältet från Cubus.

måndag 10 december 2012

Att bryta normen

Det är inte ofta jag ligger sömnlös om nätterna, men när jag gör det så brukar jag nästan alltid börja grubbla. Vilket inte precis gör det lättare att sova. Inatt funderar jag på det här med att bryta normen respektive inordna sig i den. Jag tänker på hur det är att vara tjock, men också att vara kvinna. Hur  det kommer sig att jag trots allt valt att bryta många normer vad gäller både kropp och kvinnlighet; jag rakar mig inte, jag är fet, jag är fet och jag bryr mig inte om att försöka sluta vara det. Och så vidare. För visst kan det vara jobbigt att bryta normer, man kan få mycket skit från alla möjliga håll. Men när jag tänker på det så har det ändå, för min del, varit mycket lättare än att hela tiden försöka förhålla och anpassa mig till den nyckfulla normen. För grejen med att inte tillhöra normen men samtidigt desperat försöka behaga den är att den närsomhelst kan vända sig emot dig. Du kan vara en sjukt duktig tjockis, som aldrig tar en bulle på eftermiddagsfikat eller bär bredrandigt. Det spelar ingen roll, för du är ändå tjock. Det är samma sak som att vara kvinna; hur mycket du än försöker vara "one of the boys", genom att dra sexistiska skämt eller lyssna på Stora Manliga Genier som Bob Dylan så kommer du likförbannat alltid att vara tjej. Och närsomhelst kan det vändas emot dig. Närsomhelst kan sexismen eller fettföraktet vändas mot dig.

Därför har jag istället försökt bryta mig fri från normen och försökt skapa mig en egen norm, ett eget ideal, tillsammans med andra. I olika fatshiongrupper på nätet gör vi just det; vi spottar normen i ansiktet och väljer istället att skapa en egen norm. Precis som jag vägrar ställa upp på att endast män kan vara Stora Konstnärer så vägrar jag ställa upp på att endast den som är smal kan vara vacker. Istället skapar vi ett eget universum, jag och hundratals andra tjocka tjejer, där kroppsformen "säl" inte är något negativt, där kurvor inte bara betyder bröst och rumpa, och där vi delar med oss av alltifrån vår ångest till våra dubbelhakor och ryggvalkar. För hur jag än gör så kan jag aldrig passa in i normen, så varför ska jag ens försöka? So what om folk tycker jag är asful i min bodyconklänning? So what om någon tycker jag är dum i huvudet som ägnar mig åt såna patetiska kvinnosysslor som bakning och sömnad? Det rör mig inte ryggen, för jag har ett nätverk, olika nätverk faktiskt, ett där handarbete inte är något fult och inget slöseri med kvinnokraft och definitivt ingen motsats till en radikal feministisk kamp, ett annat där min tjocka mage möts av jubel och hejarop. Nu retar vi skiten ur fettfobikerna och kvinnohatarna och bara geggar in oss totalt!

Jag har ingen lust längre att säga "titta, jag är precis som ni!". Jag vill hellre vara precis den jag är, hur fel, annorlunda eller konstig jag än må vara, och bli accepterad för det. Kan jag inte få det, då vill jag heller ingenting ha. Jag nöjer mig inte med lillfingret, jag vill att någon ger mig hela handen. Annars får det vara.

fredag 7 december 2012

Addictive

Japp, 3 dagar på Pinterest och jag är officiellt beroende. Det är liksom alla bra sorters porr på samma gång; inredningsporr, klänningsporr, DIY-porr och trädgårdsporr. Och allt är så vackert! Som balsam för sinnet och själen. Underbart.

tisdag 4 december 2012

Önskelista

Jag önskar mig nästan alltid bara praktiska saker. Jag är själv redan så bra på att unna mig fina klänningar och annat lull-lull, så när det är dags att distribuera önskelista så tänker jag rejält och praktiskt. Nya, supersköna trosor, så att jag kan rensa ut några gamla obekväma, sköna vintervärmare, men också lite vardagslyx i form av en ny Body butter och en pysselattiralj. Vad önskar du dig?
Ett gäng rejäla trosor från Twilfit

Body butter med doft av persika, från Body shop



Yo-yo maker Large från Stoff och stil

Med en yo-yo maker gör man såna här! Bild härifrån
Mamelucker i stickat siden från Twilfit. För att hålla stjärten varm under kjolen i vinter!
Ullstrumpor, t ex dessa från Naturkompaniet

Pinterest


Nu finns jag även på Pinterest för den som är intresserad! Här!
Bild härifrån

För närvarande samlar jag mest på fina DIY-projekt, som det ovan till exempel. Himla fint och inspirerande tycker jag.