onsdag 30 oktober 2013

Dagens önskeoutfit

outfit

Det här skulle jag vilja ha på mig denna tråkiga onsdag! Klicka på de små bilderna för att komma till plaggen.

lördag 26 oktober 2013

30 dagar, 20 outfits - summering!







Ja, lite såhär ser alltså min vardagsstil ut! Ganska roligt att se summerat såhär, och det vore himla intressant att göra detta varje dag under ett helt år. Det kanske jag gör någon gång, men för närvarande är jag glad åt att slippa fota min outfit varje dag när jag kommer hem, istället för att göra det jag helst vill göra, det vill säga slita av mig strumpbyxorna och hela faderittan och sen ta på mig myskläder. Oh the joy.

Tack till er som följt och kommenterat!

fredag 25 oktober 2013

30 dagar, 20 outfits + 2 - dag 30, outfit 22

Då var vi framme vid den sista outfiten för den här utmaningen! Jag postar ett sammanfattande collage någon gång under helgen. Nu kör vi bara den allra sista outfiten (plus en liten bonusoutfit!). Idag var jag alltså tillbaka på universitetet för första gången på fyra veckor. Trots det valde jag en väldigt praktisk, pryd och korrekt läraroutfit, med praktisk varm kofta, lagom lång kjol och minimal urringning.. Men det var nära tillhands eftersom den perfekta svarta kjolen kom igår, och så fick jag använt ett plagg som jag aldrig tidigare använt, nämligen det vita linnet med svart mönster som ni ser på bilden! Av någon anledning har det överlevt varenda garderobsrensning i typ tre år, för det är ju så himla fint, trots att jag aldrig använt det förrän nu.

Dagens:
Perfekt svart kjol - New Look
Linne - Monki
Kofta - Monki
Skärp - Asos (från ett annat plagg, men det kanske ni vet vid det här laget? Mitt favoritskärp!)

Nästa färgglada lilla outfit satte jag ihop i glädjen över min nya, perfekta, svarta kjol från New Look. Det enda som är negativt med den är att den blir lite statisk eftersom materialet är polyester, men i övrigt är den toppen. Perfekt längd, stretchig, bekväm, har hällor för skärp och passar naturligtvis till typ allt. Är himla glad för de här skorna också, som är vanliga normalbreda skor, som passar mina breda fötter. Mary-Janes med platåsula liksom, kan det finnas en bättre kombination? Jag tror inte det. Finns i flera olika färger på Asos (de flesta på rea för bara 15 pund dessutom!); svarta i fuskläder (de har jag!), guldiga, helvita, petrolblåa i sammet (!!!)..


Dagens färgglada!
Perfekt svart kjol - New Look
Väska - Köpt på Fancy Fatshion
Skärp - Kappahl
T-shirt - Primark (också en hyllvärmare som passar fint till mina nya kjol!)
Mary-Janes - Asos

torsdag 24 oktober 2013

30 dagar, 20 outfits + 2 - dag 29, outfit 21!

Idag var min sista praktikdag någonsin! Spännande, men också lite läskigt, och såklart sorgligt att inte få komma tillbaka till den skolan där jag trivts så himla bra. Spännande eftersom det betyder att jag snart är klar med lärarutbildningen! Hursomhelst. Den här klänningen har jag gjort en tjockisklassiker med, nämligen köpt i två olika färger. Den här gröna tycker jag himla mycket om, eftersom grönt är typ min favoritfärg. En färg jag alltid återkommer till, och som är grym till rött hår.

Dagens:
Klänning - Åhléns (köpt begagnad)
Bälte - Asos (från ett annat plagg)
Örhängen - Asos

onsdag 23 oktober 2013

30 dagar, 20 outfits - dag 28, outfit 20

Så, idag är dagen! Den tjugonde outfiten, men bara den 28:e dagen! Sämst på att räkna? Eh, ja, det är jag. Men! Vi säger såhär; vi kör två dagar till! Så blir det 30 dagar och 22 outfits! Så får det bli.

Det här var dagens. Förutom att den här tröjan är jävligt kort och vill glida upp hela tiden så gillar jag den här outfiten jättemycket. Lyckad mönstermix tycker jag! Jag är aldrig så nöjd som när jag lyckas få till en bra mönstermix. Idag hade jag tröjan utanpå kjolen, men någon annan gång kommer jag nog ha den instoppad. Jag ska vara ärlig och säga att jag är för feg för att sporta VBO (visible belly outline) när jag är ute i grundskolan. Mest för att jag inte haft tillfälle att diskutera med eleverna hur jag ser på min kropp och sådär. Det ska man ju naturligtvis inte behöva egentligen, men jag tror det kan vara en fördel att redan från början outa "hej, jag är fet och jag vet det, men jag gillar mig själv ändå". Hursomhelst! Bilder!


Dagens:
Kjol - Kappahl
Tröja - New Look

tisdag 22 oktober 2013

30 dagar, 20 outfits - dag 27, outfit 19

Dagens gråa! Den ser lite trist ut på bild känner jag, men kändes fin och praktisk. Just nu är det det viktigaste. Även om jag nog aldrig kommer anamma "läraruniformen" jeans och fleecetröja (som många sportar..), så kan jag ändå förstå det. Man har så mycket annat i huvudet, att vad man har på sig plötsligt känns ganska lågprioriterat..

Dagens:
Allt från H&M!

måndag 21 oktober 2013

30 dagar, 20 outfits - dag 26, outfit 18

Alltså, det här med siffrorna verkar ju inte stämma.. Det är 4 dagar kvar, men bara 2 outfits? Så himla typiskt mig!
Nåja. Det här var dagens svarta. Jag orkar inte bry mig så himla mycket om vad jag har på mig nu så jag kör mycket på säkra kort. Den här klänningen är väldigt modest, men också riktigt fin tycker jag.


Dagens:
Klänning - Åhléns, köpt begagnad
Skärp - Lindex
Örhängen - UVX

fredag 18 oktober 2013

30 dagar, 20 outfits - dag 23, outfit 17 + bonusoutfit!

Kjol idag! Den här kjolen är så himla bäst. Perfekt längd, perfekt vidd, snygg färg.. Jag har beställt en i svart också! Finns även i blått. Och eftersom jag varit på kalas ikväll så får ni också en bonusoutfit! Min bästa outfit just nu, som jag inte känt att jag kunnat ha i skolan pga. vill inte klä mig alltför mycket som eleverna, men som jag äntligen fick tillfälle att ha ikväll! Ytterligare en riktigt bra kjol. Lite för kort för min smak egentligen, men mönstret och färgerna är fantastiska.

 Dagens outfit:
Kjol - New Look
Topp - H&M (egentligen en klänning!)
Skärp - Asos, från en annan kjol
Örhängen - Mina favoriter i trä från Indiska
Kvällens outfit:
Kjol, tröja & örhängen - New Look
Ballerinor - Evans

torsdag 17 oktober 2013

30 dagar, 20 outfits - dag 22, outfit 16

En sen outfit idag! Och den här har ni ju sett innan, men idag tröt fantasin, så då fick det bli den här. Praktiskt att ha mörka mönstrade saker också, för jag är expert på att spilla när jag äter, och man kan ju inte sitta med haklapp i bamba liksom. Bamba är för övrigt göteborgska för matsal, för er som inte visste. :)
Dagens:
Klänning - Asos
Skärp - Lindex
Örhängen - Indiska

onsdag 16 oktober 2013

30 dagar, 20 outfits - dag 21 - outfit 15

Lite tråkig outfit idag tyvärr, men skön var den. Vissa dagar räcker det för att en outfit ska kvalificera sig som en bra outfit.
Dagens:
Klänning - H&M+
Halsband - Ebay

tisdag 15 oktober 2013

30 dagar, 20 outfits - dag 20, outfit 14

Den uppmärksamme noterar att jag idag har på mig den önskeoutfiten jag la upp häromdagen. En bra läraroutfit kändes det som. Bekväm, lagom täckande, men ändå fin och lite personlig. Fast jag glömde smycken! Gick runt och kände mig lite naken på grund av det, men bra i övrigt.
Dagens:
Kjol - New Look
Topp - Lindex Generous
Skärp - Asos (från en annan kjol)

måndag 14 oktober 2013

30 dagar, 20 outfits - dag 19, outfit 13

Måndag! Och det här är en perfekt måndagsoutfit, för den är så himla mjuk och bekväm. Bara bomull och inget som sitter åt! Som läraroutfit kändes den också rätt bra faktiskt! Kanske är det det här med "neutrala" kläder som gäller? Jag kan inte sätta fingret på det men på något sätt så känns detta bekvämt. Kanske har jag gett upp hoppet om att kunna klä mig som jag brukar även i min lärarroll? För det är ruskigt sällan jag klär mig såhär annars. Det tåls att funderas på.
Dagens
Kjol - H&M
Topp - H&M+ (finns på rea nu!)

söndag 13 oktober 2013

Rea på Lindex + dagens önskeoutfit


Flera butiker har ju börjat med sina "mid-season"-reor nu, och Lindex är en av dem. Inte så mycket att hurra för på plus-sidan i mitt tycke, förutom den här toppen som jag tycker är riktigt fin. Randigt är en stapelvara i min garderob, och dessa är dessutom tillverkade i ekologisk bomull. Mer sånt! 100 pix kostar den och kan klickas hem här, eller inhandlas i närmaste Lindex-butik med Generous-avdelning.

Och ett stylingförslag på det; Randig topp + kjol är alltid en vinnande kombination, och randigt passar himla bra att mönstermixa också tycker jag. Lite lagom crazy för den som är en ovan mönstermixare.

fredag 11 oktober 2013

Ett fredagstips


FREDAG!! Jag idag på lunchen.(de fem minuterna jag hann sitta ner och dricka en halv kopp kaffe). <--- OBS! Gif med gullig hundvalp.

Eftersom jag slutade tidigt idag så hann jag med en runda på stan innan jag åkte hem och kraschade i soffan, och då sprang jag på den här skönheten på Lindex! Helt ärligt; först tänkte jag att de hade möblerat om, att jag inte alls var på Generous-avdelningen utan på den vanliga avdelningen. Sen tänkte jag att någon hade hängt tillbaka klänningen på fel ställe. Men när jag tittade på storlekslappen så såg jag ju att det faktiskt var Generous! Mitt hjärta tog ett gjädjeskutt! Rosor! Rött och rosa! Trekvartsärm! 60-tal! GE MIG!

Såhär ser den ut på mig! Tyvärr är detta största storleken, XXL. Men det är väl ingen nyhet att svenska plusavdelningar inte är så bra på att tillhandahålla kläder över storlek 54? Trist ändå! Trist är också att den såklart är gjord i polyester. Tyger påminner ganska mycket om baddräktstyg, men åh, jag kan inte låta bli att älska den ändå! Hade den varit i bomull eller viskos hade det såklart varit att föredra, men man kan inte få allt!

I ivern över denna fabulösa skapelse gjorde jag tillochmed en liten slarvig 60-talsfrisyr, kletade på lite extra eyeliner, och satte på mig mina bästa 60-talsörhängen. Hade fotografen/sambon varit hemma hade jag fotat ute, men det är så svårt med självutlösaren.

Hoppas ni får en riktigt fin fredag och helg! <3

30 dagar, 20 outfits - dag 16, outfit 12

En tråkig outfit idag! Inte tråkig som i ful, men den lider ju helt klart brist på intressanta accessoarer. Någon vidare lyckad skoloutfit var det inte heller då den här cold-shoulder-grejen tenderar att ibland resultera i ofrivillig bh-flashing. Och inget barn ska behöva se en lärares urtvättade bh, så jag hade en kofta över större delen av dagen. Jag trivs verkligen på min pratikplats, men det är dagar som denna som man längtar tillbaka till universitetet och att ha på sig vad fan man vill. Skön klänning iallafall, som jag verkligen gillar annars.
 

Dagens
Klänning - Asos
Örhängen - New Look (samma som igår)

torsdag 10 oktober 2013

30 dagar, 20 outfits - dag 15, outfit 11

Grått och senapsgult är en fin kombo tycker jag. Här är samma klänning som igår också, fast i annan färg. Som sagt; bra basplagg!

Dagens
Klänning - H&M+
Kofta - Monki
Örhängen som inte syns - dessa från New Look. Awesome.

onsdag 9 oktober 2013

30 dagar, 20 outfits - Dag 14, outfit 9 & 10

Som ni kanske märkte så uteblev outfitpostandet igår, pga. sjukdom och lathet. Men jag tar igen det idag med att fuskposta en bild tagen idag, på gårdagens outfit, och såklart även dagens!
Gårdagens sjukoutfit
Klänning - Yours Clothing

Dagens
Klänning - H&M+
Skärp - Asos

Den här klänningen är en riktig favorit i min garderob, så himla bekväm och enkel! Jag har gjort en riktig tjockisklassiker och köpt den i två olika mönster + svart, blå och grå. Den är så himla mångsidig, passar både på sommaren och på vintern, och kan stylas upp och ner. Ett bra köp

Fick för övrigt komplimanger av "mina" fyror idag, de tyckte klänningen var fin. Och skärpet och örhängena. Jag tolkar det som att det var en bra outfit!

PS! Hur snyggt är mitt hår på de här bilderna?! Det är ALDRIG så volymiöst och blankt annars! Hemligheten? Tja, det verkar som att hemligheten är en promenad i lite klassiskt göteborgskt duggregn + borsta igenom när man kommer hem. Who knew?

måndag 7 oktober 2013

30 dagar, 20 outfits - dag 12, outfit 8

Idag är jag hemma och är sjuk, så det får bli en osminkad och ostylad dagens outfit idag.


Dagens
Byxdress - Asos
Franstopp - H&M

Byxdressen finns att köpa här i prickigt, och här i blommigt. Den är superskön! Jag har dock mest använt den hemma och på korta promenader till och från affären, för den känns lite svår som vanlig vardagsklädsel. Lite som en stor sparkdräkt, vilket det ju iofs också är. Toppen för fin-mys hemma iallafall!

söndag 6 oktober 2013

Bloggis blir ompysslad!

Har ni sett min nya fantastiska header?

Jag hade länge känt att hela bloggen behövde en make-over, och för några veckor sen (som ni kanske märkte) så fick den en ny, tillfällig design i grått. Men redan då hade jag börjat fnula på att kosta på bloggen en riktig make-over, och eftersom jag kan rita men inte i datorn, så tog jag kontakt med den fantastiska Memme Chatfield för att rita en fin header till bloggen. Hon fick fria tyglar, och så fick jag några förslag som sen mynnade ut i det här resultatet, med den svartvita bakgrunden och katt-headern. Jag är så himla nöjd! Hoppas ni gillar det också! :)

lördag 5 oktober 2013

Dagens önskeoutfit!

Outfit
90-talet alltså, det inspirerar mig som fan just nu. Stenhårda kickersbrudar, Niotillfem-Sandras kort kjol+platåskor-uniform, Spice Girls, ryggsäckar etc. Jag älskar't.

fredag 4 oktober 2013

30 dagar, 20 outfits - dag 9, outfit 7

Så var det äntligen fredag! Jag festade till det med maffigt halsband + mönstrad kimono (som är finare i verkligheten med starkare färger). Nu tar jag helg och därmed paus från outfituppdaterandet. Hoppas ni får en fin helg! :)


Dagens
Klänning - Åhléns
Halsband och kimono - New Look

torsdag 3 oktober 2013

30 dagar, 20 outfits - dag 8, outfit 6

Idag kände jag mig tråkig! Urgh, det är så mycket man måste ta hänsyn till när man jobbar i skolan! Inte för att det finns några skrivna regler om hur man ska klä sig, men man har ju vissa kriterier själv. Man vill vara bekväm, eftersom man går och står mycket så orkar man inte ha obekväma kläder ovanpå det. Man vill också bli tagen på allvar, kunna böja sig ner utan att visa trosorna och kunna luta sig över en bänk utan att visa alltför mycket klyfta. Nu tycker jag att de flesta av mina kläder är anständiga, men åh, man vet ju aldrig vad kollegorna eller eleverna tycker! Jag prövar mig fram. Det här var iallafall bekvämt, men hade kanske varit lite roligare med en färgglad kofta till. 


Dagens ansiktslösa! Orkade inte göra mig besväret att få till en representabel min. Såg spritt språngande galen ut på de andra bilderna, jag svär.

Klänning - Asos
Kofta - Gina tricot
Skärp - Lindex